måndag 2 september 2013


Hej!

Hösten är på god väg och vad är då bättre än en ny bok? Jag har kollat in hösten knit-lit. Här kommer min önskelista:
Sköna strumpor och sockor : 25 klassiska modeller att sticka
"Sköna strumpor och sockor: 25 klassiska modeller att sticka" av Madeline Weston. Boken innehåller mönster från England o Irland men också från Turkiet och Egypten. Spännande att det äntligen kommer lite inspiration hämtat utanför Europa och Nordamerika!
More Modern Top-Down Knitting
More Modern Top-Down knitting" av Kristina McGowan. När titeln innehåller ordet "More" innebär det, i de flesta fall, att det är en uppföljare, så också här. Jag älskar top-down-tekniken och i denna boken tar författaren det ytterligare ett steg. Nu är det inte bara koftor o tröjor utan har finns mössor, klänningar och t o m shorts o byxor. Nu kanske inte just stickade byxor står högst på Att-göra-lista men det är alltid spännande att läsa om annorlunda tekniker.
Knit-And-Crochet Garden: Bring a Little Outside In: 36 Projects Inspired by Flowers, Butterflies, Birds and Bees
På tredje plats i min önskelista är Arne o Carlos. Den senaste boken heter "Knit-and-Crochet Garden". Bakside texten lovar 35 olika projekt och de har visat klurig design tidigare så, det kan blir riktigt spännande.
Strikk fra Setesdal; tradisjon med ny vri
En annan bok, dock inte ny för hösten, av dem är: "Strikk fra Setesdal; tradisjon med ny vri". Ja den är på norska, det är bokmål, vilket är tämligen enkelt att förstå. Här de tagit tag i norsk tradition och gjort om mönstren på sitt sätt.
Till sist undrar jag;
När ska serien "The Friday Night Knitting Club" översättas till svenska?
Och
När kommer den som ljudbok? För alla inbitna stickare vet att ljudböcker är ett måste. Det går ju inte att sticka med en bok i handen!
Knit on

1 kommentar: